První zápas, těsná prohra!

TJ Sokol Lipová : SK Kraslice-fotbal – 2:1 (1:0)         19.8.2018

V prvním kole nové soutěže jsme zajížděli na hřiště Lipové, která v loňském roce sestoupila z 1.A třídy.

Hrálo se v úmorném vedru a na absolutně suchém hřišti. Tráva byla žlutá až hnědá a tvrdost půdy byla podobná betonu. Z různých důvodů chybělo našemu týmu několik zkušených hráčů a tak museli nastoupit v základní sestavě mladíci, kteří ještě minulou sezonu nastupovali v žácích. Nutno ale podotknout, že se své úlohy zhostili velmi dobře a jsou příslibem do budoucna.

Hrálo se vyrovnané utkání, kdy na obou stranách bylo vidět, že hráči toho v tom vedru mají opravdu „plné zuby“. První šanci zápasu měl Procházka, který po přihrávce Dočkala šel do souboje s brankářem, ale míč nakonec skončil vedle. Pak zahrozili domácí, naštěstí Mariňák v poslední chvíli ukopl balon do zázemí. Velmi dobrou šanci měl též Dočkal, ale v rozhodující chvíli mu na hranici vápna podjela stojná noha. První branka padla ve 34 minutě. Chybu naší obrany, která se příliš rozestoupila a nechala dostatek prostoru ke střele, potrestal domácí Bílek – 1:0. Do konce poločasu měli domácí ještě jednu obrovskou šanci, kdy postupoval sám na Svobodu kapitán Slovák, avšak náš brankář ho výborně vychytal.

Druhé dějství začalo naším lehkým náporem a málem jsme se radovali z vyrovnání. Dočkal nadvakrát neprostřelil Daška, odražený míč se dostal ke Štěpánkovi, ale jeho střelu do odkryté branky výborným zákrokem nohou zlikvidoval opět Dašek. Zákonitě pak přišel trest. Domácí Slovák z hraniční ofsajdové situace prostřelil Svobodu – 2:0. Hned vzápětí však prošel Berdych od lajny do vápna a jeho nepovedený centr nakonec skončil v brance – 2:1. Náš tým se snažil o vyrovnání, ale chyběla buď lepší finální fáze, nebo v rozhodující chvíli našim hráčům balon odskočil. Domácí naopak neustále hrozili z brejků, ale další gól nepřidali. Nám se taky již nepoštěstilo a tak jsme prohráli 2:1.

Sestava: Svoboda – Rozsíval, Hudák, Procházka, Lomoz – Mariňák (46´Kolář) , Berdych, Šrámek – Štěpánek, T.Dočkal ©, Hruška